Løve brænder varm på luksustræ og træpiller

Skrevet af Adapt den

Løve brænder varm på luksustræ og træpiller

Nordicwoods har gjort træpiller og ovntørret luksustræ til sit speciale, der sikrer en ekstremt ren forbrænding. Det har flere af landets gourmetrestauranter og 1000-vis af danske forbrugere fået øjnene op for, og det fik i aftenens udgave af Løvens Hule Jacob Risgaard til at investere 1 million kroner i den fremadstormende onlinevirksomhed.

Det danske marked for træ til brændeovnen er stort, men også præget af svingende kvalitet og et lidt blakket ry. Derfor begyndte Nordicwoods i 2016 at importere ovntørret brænde i noget nær Rolls Royce-kvalitet. Det har en lang række af landets førende gourmet-restauranter og stenovnspizzeriaer opdaget, da træet fra Nordicwoods har en ekstremt ren forbrænding. Salget sker udelukkende på nettet, og da det er et af Jacob Risgaards specialer, brændte han i aftenens udgave af Løvens Hule så varm på Nordicwoods, at han endte med at overtage 33 procent af den blot fire år gamle virksomhed.

I spidsen for Nordicwoods står Peter Scheibel, der tidligere har været global supply chain- og produktionsansvarlig i en stor dansk medicinalvirksomhed – en baggrund, der ser ud til at gå perfekt hånd i hånd med en tilværelse som brændespecialist. Hele omdrejningspunktet for Nordicwoods er knastørt aske-, ege- og avnbøgetræ fra europæiske statsskove, hvor både genplantning og skovning sker på bæredygtig vis. Nordicwoods’ leverandører er i øvrigt valideret af de danske ambassader, og selv transporten til Danmark sker i lukkede lastbiler, så træet ikke eksponeres for vind og vejr.

  • Mange hus- og sommerhusejere har formentlig prøvet at bestille et brændetårn, der først skal tørre i et år eller to, og som nok så vigtigt består af ukurant træ. Ligeledes har mange danskere vænnet sig til at få læsset brænde af på fortovet, hvor det måske når at blive vådt, inden man får det under tag. Vi sælger udelukkende håndplukket, håndpakket og ovntørret træ, som vi selv kan stå inde for, og at så mange gourmetrestauranter på kort tid er blevet kunde hos os, tager vi som et kæmpe kvalitetsstempel. Nu skal vi med pengene fra Løvens Hule endnu mere ud over stepperne og til udlandet ikke mindst, siger en tilfreds ejer af Nordicwoods, Peter Scheibel. Også for investor Jacob Risgaard ligger der en helt oplagt forretningsmulighed i salget af ovntørret brænde på nettet:

 

  • Jeg har selv prøvet at bestille brænde, og det er altid spændende at se, hvor ”lidt ringe” det er, når det lander derhjemme. Derfor kan jeg se et kæmpe potentiale i at tilbyde kunderne en ensartet høj luksuskvalitet, som sikrer en ren og jævn forbrænding. Vi skal derfor hurtigst muligt i gang med at udbrede kendskabet til Nordicwoods’ brændekvalitet, og jeg er sikker på, vi kan eksportere konceptet og produktet til England, Tyskland og det øvrige Norden, siger den nybagte medejer af Nordicwoods Jacob Risgaard, der er medejer af en lang række andre virksomheder og har været med på Coolshops eget væksteventyr siden den tidlige start.
Det knastørre luksusbrænde har den afledte effekt, at man som forbruger ikke behøver at binde brændeinvesteringen i 1-2 år, før man kan bruge brændet – i stedet kan man bestille hos Nordicwoods og få leveret helt tørt brænde fra dag til dag. Ud over brænde sælger Nordicwoods flere slags træpiller målrettet de cirka 250.000 danske pillefyr. Endvidere er Nordicwoods i samarbejde med Growing Trees Network i gang med at beplante en helt ny 10 hektar stor skov nord for Aalborg, hvor virksomheden for hvert solgt parti brænde planter et træ. På den måde er det ambitionen over tid at skabe et nyt bæredygtigt skovområde, der er med til at opretholde CO2-balancen, bidrager til biodiversiteten og sikrer rent drikkevand.