Danskerne udviser rettidig omhu for vinterens varmeregning

Skrevet af Mikkel Klattrup Larsen den

Danskerne udviser rettidig omhu for vinterens varmeregning

Forbrugerne er bange for vinterens energipriser, og bruger biobrændsel til at gardere sig mod tårnhøje prisstigninger og enorme udsving på varmeregningen. Derudover ønsker mange ikke at varme deres hus op med Putins gas. Det er sund fornuft og rettidig omhu.

Berlingske spurgte os, om vi oplever en ændret situation, og det gør vi. Situationen er egentlig ikke så meget anderledes end for et par måneder siden, hvor vi var i DR Nyhederne og tale om selvsamme. Det er det samme mønster vi ser, men det er blevet mere tydeligt de sidste par uger.

Kæmpe efterspørgsel på alternative energikilder

Det gør selvfølgelig, at vi har lidt ekstra travl med at levere biobrændsel. Vi har heldigvis ikke set de astronomiske prisstigninger, der er ved at blive den ærgerlige hverdag for el og gas. Vi blev ringet op af journalister fra DR, der ville høre om vi kunne mærke en forskel på efterspørgslen på biobrændsel i forhold til samme periode sidste år. Det kan vi helt sikkert.

Så hurtigt kan vores opfattelse af den meget ekstraordinære situation omkring energiforsyningen lige nu opsummeres.

»Forbrugeradfærden er ændret i forbindelse med de stigende gas- og oliepriser. Folk vil gerne spare på varmeregningen, og når de køber brænde, kender de prisen på forhånd. Derudover tror jeg også, at det er et bevidst valg, at folk hellere vil handle hos en dansk virksomhed frem for at bruge russisk gas,« siger vores direktør Peter Scheibel til Berlingske.

Forbrugerne er nervøse for vinterens varmeregning

Det er et tydeligt tegn på at danskerne er nervøse for, hvilke tal de skal opleve i bunden af deres varmeregning til vinter. På den måde er brænde og anden biobrændsel utrolig forudsigelige, da det aldrig kan blive dyrere, end det du har betalt, og du kan opbevare det på matriklen.

»Vi ser en enorm efterspørgsel på vores produkter lige nu, og det er meget ulig den normale sommerperiode, hvor folk sjældent køber stort eller ofte ind. Her er vi selvfølgelig stolte af, at kunne hjælpe med at dække danskernes varmebehov med et grønt, europæisk alternativ, hvor de kan købe nu, og vide hvad de har til vinteren," siger direktør Peter Scheibel.

Ingen tegn på lavere priser i 2022

Vi håber på, at situationen vil ændre sig i løbet af året, men vi ser umiddelbart ingen tegn på det. Det var også derfor, at vi for nyligt sendte et nyhedsbrev ud til vores faste kunder med en opfordring til at købe nu. Det bliver sandsynligvis både dyrt og besværligt at skaffe nok brænde, hvis den nuværende efterspørgsel fortsætter.

Og det er alt sammen med god grund. Forbrugerne agerer rationelt, og vi kan sagtens forstå, at de hverken er interesseret i en uforudsigelig varmeregning eller at bidrage til den russiske krigsmaskine.

Det er ikke til at spå om fremtiden i disse dage, men vi er stolte af at kunne give en mulighed for, at danskerne kan købe stort ind nu og være sikret en fast pris på opvarmningen til vinter.