Guide til briketter

Træbriketter - et billigt alternativ

Træbriketter har gode egenskaber til opvarmning, da de har et natuligt lavt fugtindhold og højt koncentreret energiindhold og så leveres træbriketterne i en god størrelse der gør dem lette at håndtere når de bruges i brændeovn eller pejs.

Briketterne er lette at stable og fylder mindre en stablet brænde men husk på at briketterne skal opbevares overdækket og tørt for at sikre de god egenskaber briketterne leveres med.

Godt alternativ til brænde

Træbriketter bruges af mange som alternativ til fyring med brænde. Nogle bruger træbriketter som eneste varmekilde. Andre bruger træbriketter som supplering for brænde i brændeovn og pejs. Særligt i perioder med koldt vejr anvendes træbriketter af mange husejere som supplering til brænde.
Briketterne er meget effektive men nogle vil mene at træbriketterne ikke helt har samme charme og hygge som fyring med brænde. Det er naturligvis en smagssag.
Den største fordel ved træbriketter er dog, at briketter er et billigt alternativ til brænde opgjort ved prisen i forhold til energiindholdet. Derfor er træbriketter særligt populære i perioder med koldt vejr.